Consiliere psihologică sector 1

Consiliere psihologică

Consilierea psihologică investighează acea parte “ascunsă” a psihicului și pornește de la premisa că fiecare persoană acționeză, decide și trăiește pe baza a ceea ce nu se vede și este ascuns, adică pe baza motivațiilor inconștiente “depozitate” în inconștientul psihicului persoanei. Inconștientul este văzut ca un rezervor care adună toate impresiile, toate experiențele de viață, toate amintirile uitate și refulate. Tot ceea ce este ca și rezervor al psihcului modelează personalitatea individului de-a lungul vieții, iar deconstrucția și reconstrucția bagajului de viață poate duce la recunoașterea surselor,  care vor face ca individul să se comporte, să gândească sau să acționeze într-un fel, dar oferă și posibilitatea de a le schimba.

Se adresează acelor persoane care au ca scop înlăturarea, înțelegerea sau diminuarea unor simptome ce le observă la ele sau celor care doresc să își amelioreze comportamentele disfuncționale.

Cadrul terapeutic este confidențial și permite pacientulul să vorbească despre sentimentele de copleșire, despre convingerile și comportamentele sale, ori despre situațiile din viața personală pentru ca, în timp, să își recupereze sentimentul puterii personale și să aibă responsabilitatea propriei vieți, să se elibereze de sentimentul de blocaj pe care acum simte că îl are, să se elibereze de auto-critică, să își gestioneze comportamentele adictive (alcool, substanțe, jocuri de noroc, tulbirări alimentare, relații de dependență), să își îmbunătățească calitatea relațiilor în acord cu propriile lui dorințe și nevoi. Pacientul poate identifica aspecte pe care dorește și vrea să le schimbe, poate lucra cu traumele sau amintirile dureroase, poate stabili scopuri sau obiective și poate să înceapă o schimbare pe care și-o dorește.

În agitația Bucureștiului poate este greu să găsești un cabinet de psihologie bun. În cadrul cabinetului meu poți avea parte de consilierea psihologică de care ai nevoie.

 

Consiliere psihologică sector 1

Pentru mai multe detalii despre serviciul meu de consiliere psihologică sector 1, consultați pagina de contact.

Call Now Button