In viață experimentăm evenimente neasteptate, stres, neliniste, uneori ne simțim copleșiți, tristi sau ingrijorati. Nimeni nu este imun la aceste condiții umane. Uneori putem rezolva singuri aceste probleme, schimbându-ne stilul de viață, citind o carte, facand un curs sau vorbind cu familia, cu un prieten. Alteori, observăm tipare pe care nu reușim sa le schimbăm singuri sau că problemele incep să se agraveze afectandu-ne munca, familia sau relațiile.
Atunci cand resursele personale interioare si exterioare nu ne mai sunt suficiente ca sa facem fata eficient rolurilor si responsabilităților de zi cu zi, consilierea psihologică este adesea cea mai eficientă și rapidă cale de a depăși problemele emoționale, comportamentale cu care ne luptăm.
Sugerez luarea în considerare a consilierii psihologice când:
- Iți este afectată semnificativ viața/un domeniu al vieții;
- Problema ta ți-a afectat negativ munca, școala, relațiile;
- Te gândești zilnic la problema ta, minim o ora/zi;
- Problema îți provoacă rușine si te face sa te izolezi de ceilalti;
- Problema a determinat scădera calitații vieții.
Oamenii merg la psiholog din diferite motive. Unii merg pentru depresie, anxietate, consum de substanțe, alții merg la cabinetul psihologic pentru ca au pierdut pe cineva drag, pentru a face unele ajustări sau pentru a-și îmbunatăți cunostințele despre ei insisi. Eu imi văd pacienții ca fiind oameni inteligenți care caută in mod activ să iși imbunătațeasca viața.