Viața este un naufragiu, dar nu trebuie să uităm să cântăm în bărcile noastre de salvare” – Voltaire
Bună ziua tuturor, eu sunt Ana Maria. Sunt psiholog clinician, psihoteraut și hipnoteraut. Fac parte din Colegiul Psihologilor din România.
De multe ori, se poate să te simți blocat într-un ciclu de emoții și stări negative. Simți că nu poți progresa și acest lucru îți afectează calitatea vieții. Aceste se pot manifesta din cauza unei relații, al unui eveniment traumatic, a unei copilării care ți-a afectat întregul proces de evoluție, a unei tulburări de alimentație. Dacă suferi de anxietate sau depresie, sunt aici pentru a te ajuta să obții schimbarea și eliberarea pe care o cauți.
În cabinetul meu, munca pentru schimbare se află în prim plan. Acest lucru face o diferență reală în viața persoanelor și a cuplurilor cu care lucrez. Sunt pasionată de psihogenealogie și pun un accent deosebit pe soluționarea cauzelor care au generat probleme în viețile celor care îmi trec pragul.
Prin ședințele de psihoterapie scoatem la iveală tiparele comportamentale. Astfel, putem elimina povara a suferințelor, a rănilor și a „păcatelor” din trecut. Acceptăm că în familiile noastre pot exista și lucruri rele și rușinoase. La fel de bine există și lucruri nespuse sau temeri. Acestea pot fi cauza unori emoții reprimate. Adresând aceste aspecte, reușim să ne redobândim viața.
Iubesc ceea ce fac. Iubesc oamenii. Mă fascinează neurologia, psihologia, antropologia, și psihogenealogia. Empatia și compasiunea sunt nelipsite din munca mea. De multe ori, nu este ușor să înfrunți problemele trecutului, dar știu este un process necesar. Astfel, ne putem elibera de stările care ne afectează calitatea vieții.
STUDII
• Facultatea de Psihologie în cadrul Universității Ecologice;
• Facultatea de Științele Comunicării;
• Master Psihodiagnoză Cognitivă și Consiliere Psihologică;
• Master în Psihologie Judiciară în cadrul Univrsității Titu Maiorescu din București.
• În anul 2021 am fost accepată la Școala Doctorală cu lucrarea de doctorat intitulată „COMUNICAREA NON-VERBALĂ ÎN CABINETELE DE PSIHOLOGIE”.
CERTIFICĂRI ȘI SPECIALIZĂRI
• Psiholog clinician – atestat Colegiul Psihologilor România – Cabinet individual de Psihologie Maria Molocea cod de parafă 24034;
• Psihoteraut în hipnoză ericksoniază și hipnoză clinică – atestat de Colegiul Psihologilor din România – formare în cadrul Asociației Române de Hipnoză Clinică, Relaxare și Terapie Ericksoniană;
• Specializare in Cadrul Asociatiei Catharsis în „Abordarea terapeutică a tulburărilor cauzate de uzul de substanțe”;
• Specializare în cadrul Asociației Catharsis în „Managementul Furiei”.
• Workshop „Comunicare și stres în psihoterapia integrativă”;
• „Tehica exprimării emoționale Pennennaker: implicații pentru sănătate și recuperarea din boală” formator Adriana Baban;
• Wokshop „Psihoterapia Integrativă a Scenariului” trainer formator și supervizor Dr.Richard Erskine;
• Worksop „Anxietatea. Teoria și practica” formator Edmond Cracsner.
• Conferința națională de psihologie a sexualității formator Prof. Dr. Eva Ildiko Delcea;
• Curs:Terapia anxietății în secolul 21, noi proceduri și tehnologii în cadrul Asociației Catharsis.
Psihoterapia jocurilor de noroc
Psihoterapia jocurilor de noroc se efectuază în condiții de totală confidențialitate.
Consecințele dependeței jocurilor de noroc sunt multiple, de la probleme financiare, la stres intensificat sau prelungit, de la familii distruse, la averi pierdute, de la vieți risipite, la abandon educațional. Tocmai din acest motiv este esențial să se înțeleagă că este foarte periculosă această adicție.
Dependența jocurilor de noroc poate fi vindecată cu succes prin psihoterapie și hipnoză în maxim 12 sedințe. În urma participării active la acest program, jucătorii dependenți vor dobândesc o serie de beneficii. Pentru desfășurarea cu success a acestui program, participanții trebuie să fie motivați și dispuși să depună eforturi pentru a obține schimbarea.
Beneficiile participanților sunt:
• vor câștiga controlul asupra comportamentului de joc;
• vor fi capabili să-și gestioneze emoțiile negative, precum depresia, anxietatea, furia;
• vor readuce liniștea și înțelegerea în interiorul familiilor lor;
• vor adopta un stil de viață echilibrat, în care comportamentul de joc va fi înlocuit cu alte comportamente productive;
• management bun al banilor;
• vor învăța să recunoască și să evite situațiile cu potențial de risc al recăderii în comportamentul de joc pathologic;
• sprijin în îmbunătățirea imaginii de sine;
• redobândirea libertății;
Psihoterapia dependeței de droguri
Psihoterapia dependeței de droguri se desfășoară în condiții de totală cofidențialitate.
Principalul factor intern favorizant pentru consumul de droguri este curiozitatea. Ea este urmată de dorința de senzații, singurătate, lipsa de prieteni, lipsa de maturitate și lipsa responsabilității. În ceea ce privește factorii externi, ceea ce stimulează cu precădere cosumul este grupul de prieteni, urmat de diferitele tipuri de distracții caracteristice vârstei. Astfel, cei care au o afectivitate negativă puternică sunt mult mai vulnerabili la racolare și apoi la continuarea consumului, până la dependență.
Dependența poate avea un rol de confruntare cu realitatea cotidiană: fie de refugiere din fața exigențelor de succes și performanță promovate de societate, fie ca mod de sustragere de la presiunea și controlul exercitat de instituții. De cele mai multe ori, drogul este un răspuns al individului la situații de eșec personal, combinate cu nevoi imediate sau presiuni sociale majore. Interesul pentru droguri este determinat de întreaga viață personală și socială anterioară a individului. Starea de alienare și depresie pot fi, de asemenea, covârșitoare.
Psihoterapia și hipnoza dau rezultate extraordinare atunci când terapeutul și clientul lucrează în echipă. Majoritatea persoanelor observă o imbunătățire remarcabilă sub aspectul confortului, al nivelui de energie într-un interval ce variază de la câteva zile la câteva săptămâni, după începerea unui program de recalibrare cognitivă.
Hipnoza înjumătățește timpul de recuperare, schimbându-ți percepția asupra realității dar și tiparele dezadaptative după care ai funcționat până acum. Psihoterapia vă oferă șanse noi de a vă îmbunătăți viața în moduri importante. Mulți descoperă o ameliorare treptată a sănătății fizice pe măsură ce progresează pe parcursul ședințelor. Această perioadă de vindecare conduce adesea la o îmbunătățire vizibilă a înfățisării. Puteți începe să observați că nu mai sunteți la fel de iritabil și vă revine răbdarea. De asemenea, puteți observa că revin emoțiile pozitive și că nu vă mai simțiti la fel de des copleșit de emoții contradictorii. După o psihoterapie de succes, majoritatea oamenilor observă că emoțiile încep să se stabilizeze.
În urma participării la ședințe, se remarcă revenirea poftei de viață, precum și reînvierea interesului față de viitor. Valorile, scopurile, direcțiile și chiar identitatea personală devin mai clare și deseori oamenii simt o reînnoire a semificației și scopului personal. Unele dintre cele mai mari bucurii pe care le-am observat par asociate cu reimplicarea in lume, energia și entuziasmul, dar și imbunătățirea în timp a relației cu familia, partenerii sau prietenii.