Terapie dependenta de droguri

Psihoterapia dependenței de droguri

Principalul factor intern favorizat pentru consumul de droguri este curiozitatea, urmată de dorința de senzații tari, singurătate, lipsa de prieteni, lipsa de maturitate și responsabilitate. În ceea ce privește factorii externi, ceea ce stimulează cu precădere cosumul este grupul de prieteni, urmat de diferitele tipuri de distracții caracteristice vârstei. Astfel cei care au o afectictivitate negativă puternică sunt mult mai vulnerabili la racolare și apoi la continuarea consumului până la dependență. Adicția poate avea un rol de confruntare cu realitatea cotidiană : fie de refugiere din fața exigențelor de succes și performanță promovate de societate , fie ca mod de sustragere de la presiunea și controlul exercitat de instituții. De cele mai multe ori drogul este un răspuns al individului la situații de eșec personal combinate cu nevoi imediate sau presiuni sociale majore. Interesul pentru droguri este determinat de întreaga viață personală si socială anterioară a individului. Starea de alienare și depresie din asemenea momente pot fi covârșitoare.

Psihoterapia și hipnoza dau rezultate extraordinare atunci când terapeutul și clientul lucrează în echipă. Majoritatea persoanelor observă o imbunătățire remarcabilă sub aspectul confortului, al nivelui de energie într-un interval ce variază de la câteva zile la câteva săptămâni după începerea unui program de recalibrare cognitivă.

Hipnoza înjumătățește timpul de recuperare , schimbându- ți percepția asupra realății dar și tiparele dezadaptative după care ai funcționat până acum. Psihoterapia vă oferă șanse noi de a vă îmbunătăți viața în moduri importante. Mulți clienți descoperă o ameliorare treptată a sănătății fizice pe măsură ce progrează pe parcursul ședințelor. Această perioadă de vindecare conduce adesea la o îmbunătățire vizibilă a înfățisării. Puteți începe să observați că nu mai sunteți la fel de iritabil și vă revine răbdarea. De asemenea, puteți observa că revin emoțiile pozitive și puteți observa că nu vă mai simțiti la fel de des copleșit de emoții contradictorii. După o psihoterapie de succes, majoritatea oamenilor observă că emoțiile încep să se stabilizeze.

Mulți dintre clienții mei mi-au descris ameliorarea vieții spirituale, observă revenirea poftei de viață, precum și reânvierea interesului față de viitor. Valorile, scopurile, direcțiile și chiar identitatea personală devin mai clare și deseori oamenii simt o rînnoire a semificației și scopului personal. Unele dintre cele mai mari bucurii pe care le-am observat par asociate cu reimplicarea in lume, energia și entuziasmul, dar și imbunătățirea în timp a relației cu familia, partenerii sau prietenii.

Terapie dependenta de droguri

Pentru mai multe detalii despre terapie dependență de droguri te rog folosește pagina de contact.